Logo gemeentenieuwsonline.nl
Linn spelend op haar basgitaar tijdens een optreden met haar band op een van de muziekavonden die de school regelmatig organiseert. (foto: Veerle Karsdorp)
Linn spelend op haar basgitaar tijdens een optreden met haar band op een van de muziekavonden die de school regelmatig organiseert. (foto: Veerle Karsdorp) (Foto: )

Linn Padberg verlaat Liemers College met diploma en LCAward

ZEVENAAR - Enthousiaste verhalen van vriendinnen in de 3e klas en de introductie van de LCAward door de vaste begeleiders Anno Koning en Jan van den Heuij maakten het voor Linn Padberg niet moeilijk vol te willen gaan voor de LCAward. Maandag 29 juni hoort ze welke kleur haar award heeft. Een portret.

Door Piet van Breukelen

Toen Linn warm liep voor de LCAward, speelde ze basgitaar in de band The Fastest Way Out. De bandleden schreven zelf hun nummers en traden o.a. op in Buitenblik en namen deel aan Kunstbende in Doornroosje in Nijmegen. Daarmee was al snel voldaan aan de cultuurpjjler van de award.

De sportieve pijler verdiende ze door met vriendin Joline Witjes twee keer de tocht om het eiland te lopen: een tweedaagse wandeltocht van 70 km om het eiland Texel. En vorig jaar voltooide ze knap haar eerste halve marathon.

AED

De maatschappelijke pijler echter was de kroon op haar activiteiten: het binnenhalen van een AED voor de buurt waarin ze woont. Dit burgerinitiatief van de toen 70-jarige buurman Dinand Kolkman en Linn (15) werd door de buurt zeer gewaardeerd en iedereen doneerde voldoende voor de aanschaf. En samen verzorgden ze ook nog een voorlichtingsavond om de werking van de AED te demonstreren en uitleg te geven over reanimatie.

Het vrijwilligerswerk zal Linn ook na haar schooltijd zeker niet loslaten, want het heeft haar in belangrijke mate gevormd tot wie ze geworden is en het geeft haar ook heel veel voldoening. Natuurlijk is het behalen van het VWO-diploma haar allerbelangrijkste pijler, want zonder diploma krijg je immers geen LCAward. Nu is het alleen nog afwachten welke kleur de award heeft.

Meer berichten