Logo gemeentenieuwsonline.nl
Home-Start gezin met vrijwilliger. (foto: Roy Beusker)
Home-Start gezin met vrijwilliger. (foto: Roy Beusker) (Foto: )

Vereniging Humanitas 75 jaar

LIEMERS - De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

Ondersteuning door Humanitas is kosteloos, tijdelijk en gebaseerd op basis van gelijkwaardigheid. De getrainde vrijwilligers bieden praktische hulp, tips en een luisterend oor. De Humanitas-aanpak is erop gericht de deelnemer zelfvertrouwen te geven. Zo kunnen ze hun toekomst zelfstandig en met meer plezier tegemoet zien.

In de Liemers is het project Humanitas Home-Start al 11 jaar actief! De ondersteuning aan gezinnen met kinderen tot 17 jaar en vanaf 28 weken zwangerschap, vindt plaats bij gezinnen thuis. Enthousiaste vrijwilligers, die getraind zijn én hun eigen levenservaring gebruiken, ondersteunen ouders en kinderen.

"In 2019 ondersteunden we 49 gezinnen. Ouderschap gaat sommige mensen makkelijker af dan anderen. Wanneer er behoefte is aan een extra steuntje in de rug, waarbij een vrijwilliger naar je luistert en met je meedenkt en -doet, kan een Home-Start vrijwilliger je net dat zetje geven qua zelfvertrouwen en aanpak.

Verwijzing naar Humanitas Home-Start de Liemers kan onder andere via de consulenten van de sociale teams, het consultatiebureau of de huisarts. Ouders kunnen zich ook zelf aanmelden. Voor meer informatie over Humanitas en/of Home-Start de Liemers kunt u kijken op de website: www.humanitas.nl/75jaar of contact opnemen met een van de coördinatoren Christien Stoeten (c.stoeten@humanitas.nl, 06 570259 07) en Loes Hulsebosch (l.hulsebosch@humanitas.nl, 06 35130961).

Meer berichten