Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Jacques Kok Fotografie)
(foto: Jacques Kok Fotografie) (Foto: )

Team Ingo – Grip op ALS: de grande finale

LIEMERS - Op zondag 14 juni, 3 dagen na de geplande dag van Tour du ALS 2020, hebben de teamleden van Team Ingo – Grip op ALS hun slotakkoord op hun actie gegeven.

Ruim een jaar geleden, toen bij Ingo Bouman ALS geconstateerd werd, is het Vriendenteam dat ontstaan is vanuit de Alpe d’HuZes 2013, in de pedalen geklommen om geld bijeen te halen voor de strijd tegen ALS. Voor Ingo komt dit te laat, voor zijn kinderen (die beiden 50% kans op deze ziekte hebben) en voor vele anderen hopelijk niet.

Met nagenoeg het voltallige team werd eerst koffie met Limburgse vlaai genuttigd in de ruime achtertuin van Ingo. Het team was sinds de crisis niet meer voltallig bij elkaar geweest. Alleen Rob van Huissteden ontbreekt op de groepsfoto.

Het is mooi om het team na de coronaperiode weer bij elkaar te zien. De hechte band die er tussen de leden was, is er nog steeds. Een lach en een traan, alles wordt gedeeld met Ingo. Zelf voert hij de boventoon met zijn ongekende humor. Iedereen krijgt ervan langs van de kilo’s die er af hadden gemoeten in de training tot de elektrische fiets van Ronald Gerressen.

Na de fotosessie vertrok het team onder het toeziend oog van Ingo vertrokken met de kinderen op de eerste rij. Emotioneel uitgezwaaid door Ingo, Laura en de vele mensen die gehoor hadden gegeven aan de oproep, ging het team van start in haar laatste rit. De eerste meters vallen heel zwaar. Zonder Ingo vertrekken was niet de bedoeling, maar kan helaas niet anders. Het voelt als een afscheid. Links en rechts vloeien de tranen op de fiets, maar opgeven is geen optie heeft het team 7 jaar geleden geleerd.

Het was goed te merken dat de coronacrisis de trainingsactiviteiten heeft beïnvloed. De gemiddelde snelheid lag behoorlijk lager dan zeven jaar geleden. Er moest dan ook gemiddeld zeven jaar aan extra leeftijd worden meegenomen en voor een aantal ook zeker dit aantal kilo’s! Op gepaste afstand werd er in groepjes achter elkaar toch nog als team een mooie rit gereden. Begeleid door de Tour du ALS-auto, bestuurd door Damian Pennenkamp. Uiteraard werd de Elterberg aangedaan, omdat een berg(je) beklimmen niet mocht ontbreken. Wel wat anders als de Mont Ventoux. Bovenop de berg was het wachten op de rest en even een moment van rust. Daarna werd de tocht vervolgd om te eindigen bij Ronald Gerressen in Duiven.

Ondanks de coronacrisis, is het team er in geslaagd om toch nog bijna 50.000 euro op te halen voor de strijd tegen ALS. Samen met het andere team van Ingo zelfs 70.000 euro. Een hele mooie prestatie, met dank aan al onze sponsoren. Met de afspraak dat er jaarlijks een gezamenlijke tocht zal worden gereden, werd afscheid genomen. Met dank aan ieders bijdrage, betrokkenheid, gezelligheid en tomeloze inzet voor de strijd tegen ALS.

Meer berichten