Logo gemeentenieuwsonline.nl
De heer en mevrouw Boerstal ontvingen de lekkernij in hun achtertuin en ook zij toonden een dankbare glimlach. (foto: Tine Boersma)
De heer en mevrouw Boerstal ontvingen de lekkernij in hun achtertuin en ook zij toonden een dankbare glimlach. (foto: Tine Boersma) (Foto: )

Onverwacht bezoek voor Zonnebloemgasten

ZEVENAAR - De gasten van de Zonnebloem komen in deze tijd veel te kort, maar zijn des te blijer met onverwachte verrassingen. Dat bleek ook toen zij 10 en 11 juni bezoek kregen van hun vrijwilligers. Dit keer verraste de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West haar gasten met iets lekkers van bakker Godschalk uit Zevenaar.

Door Piet van Breukelen

Aan het eind van elk kalenderjaar wordt de voorlopige planning gemaakt voor het nieuwe jaar, maar dit jaar ging alleen het stamppottenbuffet door. Geen optreden van het Smartlappenkoor, geen uitstapje naar Kröller-Muller, ook niet naar Ruurlo en het feest van het 25-jarig bestaan van de afdeling is nu ook op losse schroeven is komen te staan.

Mooie actie

Na de Paasactie (hortensia en fruit) nam Tine Boersma (bestuurslid activiteiten) nu contact op met bakker Godschalk voor een heerlijke versnapering. Die kwam er en de afdeling deed er een voorgedrukt kaartje van de Zonnebloem bij met de veelbelovende slotregels: “Als de regen is gestopt en de zon nog schijnt, komen wij weer binnen om je mee naar buiten te nemen.” Een tekst die de gasten niet alleen aansprak, maar ook ontroerde. Op de voorkant was er ruimte voor de vrijwilliger om daar nog een persoonlijke noot aan toe te voegen.

De reacties waren zo nodig nog uitbundiger dan de vorige keer. Mevrouw Gerda Köning-Schenning (90): “Ik weet bijna niet wat ik moet zeggen; wat attent van jullie.” Ook mevrouw Bisseling (88) was in haar nopjes. “Maar”, zo liet ze met een glimlach weten, “er zal wel weer een coronakilootje bijkomen.” Dit extra bezoekje heeft iedereen goed gedaan.

Meer berichten