Logo gemeentenieuwsonline.nl
In beweging voor Matchis. (foto: Yuri Floris Fotografie)
In beweging voor Matchis. (foto: Yuri Floris Fotografie) (Foto: )

Kom in beweging voor Matchis!

NIJMEGEN - Vanwege de coronamaatregelen kunnen veel sportieve evenementen dit jaar niet doorgaan. Daarom organiseert Matchis op 20 juni In beweging voor Matchis. Een sportief sponsorevenement dat je volledig zelf kunt invullen!

Er zijn al meer dan vijftig acties aangemaakt. Fietsen, hardlopen, zwemmen, skaten, het kan allemaal. Ieder in zijn eigen omgeving, met anderhalve meter afstand. Elke deelnemer heeft een bijzondere motivatie om mee te doen.

Deze actie helpt op twee manieren. Door het ophalen van geld maar ook doordat de deelnemers met hun inzet aandacht vragen voor het tekort aan stamceldonoren. Meedoen aan de actie is heel makkelijk: via de actiepagina www.sterkvoormatchis.nl maak je een pagina aan.

Over Matchis

Ieder jaar krijgen zo'n 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor een deel van deze patiënten is een stamceltransplantatie een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceldonatie vraagt een perfect passende donor. Stichting Matchis zoekt mensen die stamceldonor willen worden. Daarnaast verzorgt Matchis de match tussen donor en patiënt en begeleidt donoren tijdens het hele proces van stamceldonatie. ‘’De stamcellen van de donor deden het zo goed dat we samen de perfecte match waren. Ik kon mijn leven weer gaan oppakken, Ik leef weer", aldus Merel. Dus geef je op! Kom in beweging voor Matchis of steun de deelnemers via www.sterkvoormatchis.nl! Geef patiënten met kanker kans op een toekomst.

Neem bij vragen contact op met Margot van den Akker, margot.vandenakker@matchis.nl; 06 11608254.

Meer berichten