De Zevenaarse tafeltennisjeugd is weer enthousiast aan het trainen geslagen. Op de voorgrond jeugdtrainer Lars Banning die net Jolijn ’t Hart (links) en Marit Stevens instructies heeft gegeven. (foto: Henk Kemperman) (Foto: )

Zevenaarse tafeltennisjeugd blij weer te kunnen trainen

ZEVENAAR - Buiten tafeltennissen zien we normaal alleen thuis of in vakantieparken. Sinds de strenge regels in deze tijd van corona zijn versoepeld, spelen ook de jeugdleden van TTV Zevenaar buiten. Natuurlijk alleen zolang de weersomstandigheden dat toelaten.

Door Piet van Breukelen

Steeds meer jeugdspelers van TTV Zevenaar hunkerden ernaar weer een balletje te kunnen slaan en wilden niet wachten tot 1 september. Dus bleven ze de TC (Technische Commissie) vragen naar mogelijkheden weer aan de slag te kunnen. Slechts weinigen hebben thuis een tafel waarop ze dan met een paar vrienden konden spelen. Dus ging de TC de mogelijkheid onderzoeken of er bij de accommodatie van het Liemers College op Zonegge buiten getraind kon worden.

Toestemming

Na overleg met de gemeente en de school kreeg de vereniging toestemming de ruimte naast het bijgebouw te gebruiken als oefenruimte: er kunnen zes tafels geplaatst worden op die strook, waardoor er twaalf pupillen tegelijkertijd een technische training kunnen krijgen. De anderen kunnen dan in de buitenlucht aan hun conditie werken; dat kan eventueel gewoon op het schoolplein.

Er is een trainingsschema opgezet voor de maandag- en woensdagavond, waarmee ook voldaan wordt aan de richtlijnen van het RIVM. En natuurlijk is jeugdtrainer Lars Banning helemaal in zijn nopjes. Hij weet als geen ander dat de automatismen en technische vaardigheden snel verdwenen zijn als er niet meer getraind kan worden. Hij hoopt zijn pupillen weer in vorm te hebben als de competitie in september weer hervat kan worden. De TC zal erop toezien dat de regels worden nageleefd.