Logo gemeentenieuwsonline.nl

Hulp voor mensen met dementie in tijden van corona

LIEMERS - Thuis zorgen voor iemand met dementie in tijden van het coronavirus. Thuis blijven en mantelzorgen? Onderzoek wat passend is voor u en uw naaste én vraag om hulp. Tips en adviezen.

Voor mensen met dementie die thuis wonen en hun naasten zijn de coronamaatregelen ingrijpend. Er zijn nu hulpmiddelen beschikbaar over de mogelijkheden die er nog wel zijn. Voor mantelzorgers van mensen met dementie is er door de Dementieacademie informatie op een rij gezet, met duidelijke plaatjes. Deze placemat of ´praatplaat´ biedt tips en adviezen voor mantelzorgers en naasten om passende activiteiten en oplossingen te zoeken. Hoe zorg ik thuis voor structuur, ontspanning en welke activiteiten kunnen we samen ondernemen?

Handreiking voor een goed gesprek
Door Dementiezorg Voor Elkaar is er een handreiking gemaakt met tips hoe je ook in tijden van corona samen kunt beslissen met mensen met dementie en hun naasten. Hoe ga je het gesprek over corona en alle gevolgen daarvan aan?

Waar lopen mensen met dementie en hun naasten in deze coronaperiode tegen aan? In een acute situatie: iemand met dementie is besmet met het coronavirus. Welke vragen kun je kort en snel stellen om erachter te komen wat iemand zou willen? De praatplaat en de handreiking zijn te vinden op de website van Keten Dementie de Liemers: https://ketendementiedeliemers.nl/nieuws.

Er is een handleiding bij de praatplaat beschikbaar. Deze is op te vragen via info@ketendementiedeliemers.nl. Praatplaat online bekijken:
https://dementieacademie.online/wp-content/uploads/2020/04/Praatplaat-Thuis-mantelzorgen_Corona_Dementie-academie_170420.pdf.

Meer berichten