Gerjo Schepers (links) en Egon Zweers (rechts). (foto: Egon Zweers)

Liemers Vitaal zet De Liemers in beweging!

LIEMERS - Kom in beweging! Die oproep doen de vrienden Egon Zweers en Gerjo Schepers. Het project dat ze hebben opgetuigd heet: Liemers Vitaal.

Onder het motto ‘Van klappen naar fietsen en stappen’ worden inwoners van de Liemers gemotiveerd letterlijk in beweging te komen door te wandelen, hardlopen of te fietsen. Bewegen verhoogt de weerstand en versterkt het immuunsysteem. Dat is belangrijk in deze coronacrisis waarin we noodgedwongen thuiszitten en minder bewegen. Er is samenwerking gezocht met It'sMyLife. Een innovatief platform van lokale communities die zelf de regie nemen over hun gezondheid. Met de gratis It'sMyLife-app kunnen deelnemers fitcoins sparen. Deze kunnen worden ingewisseld voor producten in de bijbehorende catalogus en worden gedoneerd aan ‘helden’, zoals vrijwilligers, vakkenvullers en zorgmedewerkers.

Met hulp van de provincie Gelderland zijn inmiddels verschillende acties opgezet. Fitcoins kunnen worden ingewisseld voor producten bij Intersport Luising en De Liemers Bloemen in Zevenaar, De Groene Schuur in Groessen, de Pompernikkel en Bloemen bij Joey in Duiven, De Bloemenhoek in Westervoort en voor producten in de landelijke It'sMyLife health-catalogus. Zo wordt bewegen gestimuleerd, helden in het zonnetje gezet en worden lokale ondernemers gesteund.

Meedoen begint met het downloaden van de It’sMyLife-app. Vul bedrijfscode in: De Liemers Vitaal (met spaties en hoofdletters). De koppeling van de app met smartphone, stappenteller of fitbit is eenvoudig. Imiddels hebben ruim vijftig Liemerse inwoners zich aangemeld! Meer informatie staat op www.liemersvitaal.nl.