Logo gemeentenieuwsonline.nl
Edith Elshof. (foto: pr)
Edith Elshof. (foto: pr)

Kunst*Troost naar Zevenaar

LIEMERS - Ook al is Kunstwerk! Liemers Museum gesloten vanwege de verhuizing en hebben we te maken met een bijzondere periode, de verbondenheid met het publiek blijft. Hoe? Door mensen blij te maken met kunst en op die manier plezier en troost te bieden, oftewel Kunst*Troost.

Het Liemers Museum sluit hiermee aan bij de publieksactie Kunst*Troost van de Oosterbeekse beeldend kunstenares en binnenhuisarchitecte Petra Hartman. Zij roept professionele kunstenaars en amateurs op kunstwerken achter het raam te hangen. Dit zodat zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van kunst als troost.

"Breng jij binnenkort een bezoek aan de bibliotheek of heb je een afspraak bij andere partners in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar? Neem dan een kijkje bij de ramen links naast de hoofdingang. Grote, vrolijke werken zijn hier te zien van kunstenares Edith Elshof Stevens (Byedith). Ook is er een kunstwerk van Edith te bekijken aan de Kerkstraat 16, waar voorheen het Liemers Museum was gevestigd. Edith: ”Ik denk dat kunst in deze tijd zoveel kan bieden; troost, verbinding, ontspanning, stof tot nadenken en vooral anders leren kijken naar de wereld, want dat is denk ik iets wat we nu hard nodig hebben.”

Meer berichten