Logo gemeentenieuwsonline.nl
De oorbeschermer met het mondkapje
De oorbeschermer met het mondkapje (Foto: Jolien Ringhilescu-Siegers)

Samen oorbeschermers printen voor mondkapjes

DUIVEN - Stichting Connect to Share en Makerspace Duiven van Zo!Diva hebben de handen in één geslagen om samen oorbeschermers te printen voor de mondkapjes die mensen in de zorg dagelijks dragen.

Makerspace is een werkplek voor mensen uit de gemeente Duiven waar makers bij elkaar komen om te creëren, te leren en te innoveren. Emil Glänzer, van Makerspace, kwam op het idee om de oorbeschermers te printen op een 3D printer. Stichting Connect to Share is een Liemerse stichting die mensen uit de regio wil verbinden met mensen uit andere landen om van elkaar te leren. Dit doet de stichting door middel van internationale projecten en uitwisselingen. Tijdens de coronacrisis lagen deze projecten stil.

George Ringhilescu, voorzitter van Stichting Connect to Share, dacht na over wat de stichting in deze tijd voor mensen uit de regio kon betekenen. Na een vergadering met de andere bestuursleden, Marieke van ’t Veld, Jeannette van der Muijden en Jolien Ringhilescu-Siegers, was de beslissing snel genomen; samenwerken met Makerspace Duiven. Twee bestuursleden schaften op eigen kosten een 3D-printer aan en vanaf dat moment waren de drie printers de hele dag te printen. De stichting betaalt de kosten voor het materiaal, PLA, biologisch afbreekbaar plastic.

Inmiddels zijn er 250 oorbeschermers geprint en een deel hiervan is overhandigd aan de Liemerije. Ook andere zorginstellingen in regio de Liemers krijgen de komende periode deze oorbeschermers als gift aangeboden. Op de verpakking van de oorbeschermers staat de volgende toepasselijke tekst: Zorg voor elkaar met een klein gebaar!

Meer berichten