Dhr. Martin Jansen (foto: EHBO Duiven)

Martin Jansen 1938-2020

DUIVEN - Martin Jansen, ons zeer gewaardeerd oud bestuurslid, voormalig instructeur en erelid van EHBO Duiven.

"Martin begon in 1976 na het behalen van het ehbo-diploma. Hij gaf zich op voor de kaderopleiding en slaagde in 1980 voor het instructeursdiploma. In 1977 startte Martin een wedstrijdgroep (met medewerking van meerdere leden). Diverse keren werden zij eerste in rayonwedstrijden en haalden zij ook op districtsniveau de eerste plaats. Op landsniveau kreeg Martin de commandantsprijs. Van 1976 tot 1986 leidde hij Jeugd A en B op.

Jarenlang gaf hij ook les bij Ehbo Didam. Tijdens ons 50-jarig bestaan in 1989 werden honderden duimen op initiatief van Martin in verband gedraaid om reclame te maken. In de jaren '80 heeft hij mensen van Ehbo Duiven gemotiveerd en gestuurd om snel inzetbaar te zijn in samenwerking met Gemeente Duiven en Brandweer. Martin heeft een aantal jaren geleden, samen met B. Kampes, D. Klop en enkele andere leden, de vereniging nieuw leven ingeblazen. Daarnaast was hij de stuwende kracht in het verbeteren van de samenwerking tussen Liemerse ehbo-verenigingen. Als dank voor zijn inzet heeft hij op 26 april 2019 een Koninklijke onderscheiding ontvangen: 'Lid in de Orde van Oranje Nassau'. Hij was eerder al onderscheiden door de Nationale Bond Ehbo met het Bondskruis Eerste Klasse Goud. In de algemene ledenvergadering van 2019 droeg hij zijn secretarisfunctie over en liet, na 43 jaar actieve inzet, de vereniging los voor een welverdiend pensioen. Wij zullen hem herinneren als een open, humorvolle man, die altijd net een stapje verder ging", aldus de Ehbo Duiven.