Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het team van Interstap Westervoort. Van links naar rechts: Linda Jansen, Marianne Evers, Henri Sanders en Niels Schoterman. (foto: PR)
Het team van Interstap Westervoort. Van links naar rechts: Linda Jansen, Marianne Evers, Henri Sanders en Niels Schoterman. (foto: PR) (Foto: )

Gratis onlinetraining voor werkzoekenden

LIEMERS - Door de coronacrisis neemt de werkloosheid in de Liemers toe. Een nieuwe onlinetraining helpt werkzoekenden bij het vinden van een baan. Doordat afstand houden nu het devies is, is persoonlijke ondersteuning lastig. Daarom heeft re-integratiebedrijf Interstap in Westervoort in overleg met Regionale Sociale Dienst (RSD) de Liemers een gratis onlinetraining ontwikkeld.

Deelnemers leren in vijf keer twee uur hoe ze een baan kunnen vinden die bij hen past, vertelt Interstap-directeur Henri Sanders. Het bedrijf heeft sinds 2015 een vestiging in Westervoort en slaagde er de afgelopen jaren in Westervoort in 70 procent van de doelgroep aan het werk te helpen. Sanders: “Ons probleem is dat live-begeleiding nu niet mogelijk is. Daarom hebben we deze onlinetraining bedacht.”

De training bestaat uit diverse onderdelen en opdrachten. Een sollicitatiebrief schrijven, maar ook goede profielen op LinkedIn, Facebook en Instagram. De cursus wordt afgesloten met een ‘pitch’; deelnemers vertellen in twee minuten wie ze zijn en welke ervaring ze hebben. Zo kunnen werkgevers een eerste selectie maken. enri Sanders: “Het is een moeilijke tijd, zeker voor mensen die door de crisis hun baan zijn kwijtgeraakt. Het is verstandig niet bij de pakken neer te gaan zitten. Bedenk eens hoe je je talenten anders of elders kunt inzetten.”

RSD de Liemers werkt mee door mensen met een uitkering door te sturen naar Interstap. De onlinetraining kan vanaf deze week worden gevolgd, ook door mensen zonder uitkering. Belangstellenden kunnen bellen met locatiemanager Niels Schoterman: 06 51046043.

Meer berichten