Logo gemeentenieuwsonline.nl
een collage van een 5-tal inmiddels uitgevoerde opdrachten (foto: Sanne Smits)
een collage van een 5-tal inmiddels uitgevoerde opdrachten (foto: Sanne Smits)

SCOUTING GROESSEN ORGANISEERT “ONLINE OPKOMST”

Door het corona-virus zijn alle Scouting opkomsten landelijk opgeschort. Scouting Groessen wil niet stil zitten, en heeft meteen een subliem plan opgepakt: de online opkomst. Dit houdt in dat de kinderen een 20-tal opdrachten krijgen die ze binnen een tijdsbestek van 1 week moeten uitvoeren. Daarmee scoren ze punten voor de eer.

De opdrachten bestaan uit het maken van foto’s, filmpjes en collages, die digitaal worden ingeleverd in willekeurige volgorde. De beoordeling is streng maar rechtvaardig en een afgekeurde inzending krijgt een herkansing. Woensdag 25 maart om 19:00 uur loopt de weekopdracht af en wordt de score bekend gemaakt.

De ouders zijn super enthousiast en zien hun kinderen hard werken aan de opdrachten, die leerzaam zijn en dat maakt het thuiszitten in deze periode ook nog eens iets aangenamer.

Na deze eerste online-opkomst wordt er geëvalueerd, en bekeken of er een mogelijk vervolg is. 

Opdrachten zijn o.a.: Fotocollage van veters strikken; een sterren chefkok-maaltijd met frikandel; videoversie van Tiktok Mr. Sandman (erg populair); een zwevend object; Scouting-logo lucratief namaken; bak een scoutingtaart; een ‘was-je-handen-dansje’ n.a.v. corona; een ‘meme’-video; een verfkunstwerk ‘pendulum’ maken; bowlingbaan bouwen; Freek Vonk uitbeelden; persoon aan de muur ducktapen; Tetris Challenge; GPS tracking-tekening; Spotify CD-cover; plafond-tent opzetten; Darth Vader creatie; creatie RIVM-instructies en een wegwijzer.

Het organiserende Scouting team bestaat uit Sanne Smits, Manon Schepers, Maik Witjes, Sven van Hall en Daan Verheij.