Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Bibliotheek Montferland)
(foto: Bibliotheek Montferland) (Foto: )

Slim op pad met je smartphone

DIDAM - De lentezon laat zich al voorzichtig zien. De periode voor wandel- en fietstochten, leuke uitstapjes én stedentrips breekt aan. In de maand maart besteedt SeniorWeb aandacht aan slimme manieren om op pad te gaan. In Bibliotheek Montferland geven specialisten van SeniorWeb een workshop ‘Slim op pad met je smartphone’.

Tijdens de workshop leren deelnemers meer over handige apps. Voor de pauze gaat een presentatie over wandel- en fietsapps. Wat zijn handige apps en hoe sluiten bijvoorbeeld de Nederlandse en Duitse fietsroutenetwerken op elkaar aan? Na de pauze plan je een uitstap naar het Rijksmuseum. Hoe gebruik je de reisplanner van de NS en welke app maakt je bezoek aan het museum extra bijzonder? Daarnaast komen kort een aantal handige apps voor onderweg aan de orde.

De workshop is gratis en voor iedereen. Op dinsdag 24 maart is ‘Slim op pad’ van 14:00 – 16:00 uur in Bibliotheek Didam. De volgende dag, woensdag 25 maart, is de workshop van 14:00 – 16:00 uur in Bibliotheek ’s-Heerenberg.

Via de website van SeniorWeb kan je je opgeven voor de SeniorWeb Bankjes-challenge. Deelnemers zoeken op basis van GPS-coördinaten bankjes in hun eigen provincie. In april wordt er per provincie een winnaar geselecteerd.

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 410 cursuslocaties en 2.900 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren.

Meer berichten