Vietnamees koor verzorgde de muzikale omlijsting tijdens het Vietnamees evenement in de Andreaskerk Zevenaar op 1 maart. Na afloop gaan koorleden op de foto met burgemeester en pastoor. (foto: Parochie Sint-Willibrordus) (Foto: )

Vastenproject voor Vietnam in Liemerse parochies gestart

LIEMERS - In de Liemerse parochies Sint-Willibrordus in Zevenaar en H. Gabriël in Didam is begin deze maand het Vastenproject voor gehandicapten in Vietnam officieel gestart. De twee parochies zamelen gedurende de Vastentijd geld in voor gehandicapten in Vietnam, waaronder slachtoffers van Agent Orange uit de Vietnamoorlog.

De parochie H. Gabriël opende het vastenproject met een Vastenwandeling door de Montferlandse Bossen. De wandeltocht startte en eindigde bij de Oswalduskerk in Zeddam. De parochie Sint-Willibrordus in Zevenaar opende het vastenproject met een Vietnamees evenement in en rond de Andreaskerk in Zevenaar. Een Vietnamees koor van meer dan vijftig leden verzorgde de muzikale omlijsting.

De Zevenaarse burgemeester Lucien van Riswijk was op uitnodiging van pastoor Thanh Ta aanwezig bij de viering en hield na afloop een indrukwekkende toespraak over gevolgen van de Vietnamoorlog. Hij vertelde dat hij zo’n vijfentwintig jaar geleden op vakantie was in Vietnam. Met eigen ogen zag hij hoe het land en het Vietnamese volk nog steeds onder de oorlog leden.

Tijdens de koffiepauze was er gelegenheid tot ontmoeting en genoot iedereen van gratis Vietnamese versnaperingen. Naast een foto-expositie over het project, werden er ook uit Vietnam afkomstige spullen verkocht. Ook was er een prijsvraag. Men moest het gewicht raden van een zakje Vietnamese jasmijnthee. Het goede antwoord was 683 gram. De hoofdprijs, een Vietnamese porseleinen theepot, gaat naar mw. Hoenderboom; haar gokje 710 gram kwam het dichtste in de buurt van het antwoord. De dagopbrengst was in totaal 2348,45 euro.