Logo gemeentenieuwsonline.nl
Woensdag 11 maart is de film Mjólk te zien bij Filmhuus Westervoort. (foto: Imagine Filmdistributie Nederland)
Woensdag 11 maart is de film Mjólk te zien bij Filmhuus Westervoort. (foto: Imagine Filmdistributie Nederland) (Foto: )

Filmhuus Westervoort viert feest

WESTERVOORT - Woensdag 11 maart viert Filmhuus Westervoort zijn driejarige bestaan. Deze avond draait de film Mjólk. Deze IJslandse tragikomedie is geregisseerd door Grímur Hákonarson, die eerder het bekroonde Rams maakte. De film ging in wereldpremière op het Toronto International Film Festival en kreeg er lovende recensies van de pers.


Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorp bij Reykjavik. Net als de boeren uit de buurt zijn ze al jaren lid van de lokale zuivelcoöperatie die echter alles behalve de belangen van de boeren behartigt: via chantage en slinkse regels weten ze hun monopoliepositie te behouden. Als Inga’s man onder verdachte omstandigheden overlijdt, besluit ze dat ze genoeg heeft van het corrupte systeem en probeert ze het lot van haar gemeenschap weer in eigen handen te nemen. Maar niet iedereen lijkt hier blij mee.

Programma
Deze avond heeft een feestelijk tintje vanwege het driejarige bestaan van Filmhuus Westervoort. Om 19.30 bent u welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Tickets
U kunt de tickets van vijf euro per stuk reserveren op www.filmhuuswestervoort.nl. Gereserveerde tickets liggen bij Huize Vredenburg klaar tussen 19.15 en 19.45 uur. Daarna komen reserveringen te vervallen.

Meer berichten