Logo gemeentenieuwsonline.nl
Drie wedstrijden... drie zeges. (foto: Basketiers ‘71)
Drie wedstrijden... drie zeges. (foto: Basketiers ‘71) (Foto: Basketiers ‘71)

Basketiers ‘71 heren 1 herstelt zich goed

ZEVENAAR - In het weekend waarin het zuidelijke deel van Nederland aan wat anders denkt dan sporten, namelijk carnaval vieren, moesten drie teams van Basketiers ‘71 nog gewoon aan de bak. Heren 1 wist zich bijzonder goed te herstellen van de nederlaag van de week ervoor tegen de Orca’s.

Ditmaal werd gespeeld in Barneveld tegen de Tower Jumpers. Het begin was magertjes. Op een gegeven moment was de stand 40-20 in het voordeel van de Tower Jumpers. Maar de heren wisten hun ruggen te rechten en vochten zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk werden met een 73-80 overwinning de punten mee naar Zevenaar genomen.

Bijna gelijktijdig speelden in Apeldoorn dames 2 hun wedstrijd tegen WSV. Vorige week werd van deze tegenstander nog verloren met 55-45. Deze keer was het echter andersom. In een fysiek stevige wedstrijd werd gewonnen met 46-59. De dames klommen hiermee naar de vierde plek de competitie. Aan het begin van de middag speelden de U12-1 ook in Barneveld tegen de leeftijdsgenoten van de Tower Jumpers. Het werd een historische wedstrijd want voor het eerst werd de grens van 100 punten gehaald. Door een zogenoemde buzzerbeater werd met een drie-punter gescoord. 18-100 was het resultaat. Het team staat op altijd op de eerste plek in de competitie. De komende twee wedstrijden zijn van groot belang. Dan wordt er thuis en uit gespeeld tegen de nummer 2, Black Stars uit Rhenen. Kortom spannende weken bij de Basketiers ‘71.

Meer berichten