Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gasten en vrijwilligers genieten volop van het optreden van het Zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren. (foto: Joost Boersma)
Gasten en vrijwilligers genieten volop van het optreden van het Zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren. (foto: Joost Boersma) (Foto: Joost Boersma)

Zeemanskoor Schip Ahoy luistert stamppotbuffet op

ZEVENAAR - Het jaarlijkse stamppotbuffet van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West in De Griethse Poort werd 19 februari voorafgegaan door een optreden van het Zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren.

Door Piet van Breukelen

Nadat de gasten en vrijwilligers onder het genot van een kopje koffie of thee wat hadden bijgepraat, werden ze welkom geheten door voorzitter Hanneke Bannink, die ook aangaf uit te zien naar het optreden van het Zeemanskoor en ervan overtuigd te zijn dat de aanwezigen niet teleurgesteld zouden worden. Daarna gingen de trossen letterlijk los in De Griethse Poort.

Schip Ahoy

Het enthousiasme waarmee dirigent Gert Huting de liedjes aankondigde sloeg over op de gasten en zorgde direct voor een gemoedelijke sfeer: er werd volop meegezongen en meegedeind. Het was te merken dat de muziek ook binnenkwam bij de Zonnebloemgasten. De liederen gaan immers over afscheid nemen, thuiskomen en een definitief afscheid in een zeemansgraf, zoals Ketelbinkie die met een “een twee drie in godsnaam” overboord werd gegooid. Natuurlijk was er een pauze en konden de gasten de kelen smeren en even op adem komen.

Stamppot

Na het tweede optreden kon iedereen genieten van boerenkool, hutspot of zuurkool met alles wat erbij hoort; het was smullen geblazen! “Mijn moeder maakte vroeger de heerlijkste stamppot” tekende Jaap Huissoon (beoogd opvolger van Tine Boersma voor het organiseren van activiteiten) op uit de mond van een van de gasten. “Zo roept deze middag ook mooie herinneringen op aan vroeger”, laat Jaap weten “en dus moeten we deze traditie in ere houden.”

Meer berichten