Logo gemeentenieuwsonline.nl
Parasite. (foto: filmdepot.nl)
Parasite. (foto: filmdepot.nl) (Foto: van filmdepot.nl)

Programma Filmhuis Didam

Vrijdag 6 maart 20.00 uur en maandag 9 maart 20.00 uur: 1917, een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog. Twee jonge Britse soldaten krijgen een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake, de broer van een van de soldaten.

Zondag 15 maart om 10.00 uur en 14.00 uur: Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn (kijkwijzer 6 jaar). Kruimeltje is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn het is ook saai op zo’n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd! Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hen gemunt in de strijd om de goudmijn.

Vrijdag 13 maart 20.00 uur en maandag 16 maart 20.00 uur: het tragikomische Parasite. Deze film uit Zuid-Korea won meerdere Oscars tot ongenoegen van Trump. De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil.

Meer berichten