Ilone Houterman. (foto: Koos Roelofs)
Ilone Houterman. (foto: Koos Roelofs) (Foto: )

Ilone Houterman nieuwe trainster handbalvrouwen HCL

LIEMERS - Ilone Houterman (55) is per 1 mei de nieuwe trainster van Handbal Combinatie de Liemers (HCL). De Zevenaarse volgt Harry Jacobs op, die zich na twee seizoenen op 'n andere functie binnen HCL gaat oriënteren. Ilone Houterman traint op dit moment OBW.

HCL ontstond twee jaar geleden toen de handbalafdeling van Sportclub Groessen en sportvereniging Loo elkaar in de armen sloten. In de 1e klasse doen de dames dit seizoen in de subtop mee. Afgelopen seizoen heeft Ilone naast de selectie ook de A-jeugd van OBW getraind die in de landelijke topklasse uitkomen. Afgelopen weekend zijn ze kampioen geworden.

Ze tekent een contract dat haar voor één seizoen aan de fusieclub HCL verbindt. Het bestuur van HCL heeft vertrouwen in de nieuwe trainster. “Tijdens de gesprekken voelde het meteen goed. Ilone weet waar ze over praat als we het over handbal hebben. Ze kent daarnaast de geschiedenis van onze vereniging waar we staan voor hard werken, maar ook voor plezier houden in het handbalspel. Vanuit die gedachte komt volgens ons de prestatie vanzelf. Ilone kijkt er ook zo tegenaan.”

Ilone Houterman vecht met OBW 'n klasse hoger momenteel tegen degradatie. Daar heeft ze op dit moment de handen vol aan, maar ondertussen is ze blij met haar nieuwe club. “De gemoedelijke sfeer die de club uitstraalt spreekt me aan. Er was tijdens de gesprekken een klik. De positie van HCL op de ranglijst biedt perspectief voor de toekomst. Kunnen we volgend jaar hoger in de eerste klasse eindigen? Dat is een mooie uitdaging waar ik een steentje aan bij wil dragen. Maar wel met behoud van het spelplezier.”