Logo gemeentenieuwsonline.nl
Team van Bakkerij van Bentum: v.l.n.r. Meester Boulanger Daan Hesseling, Ellen Hesseling, Hetty Cornelissen en Robbie van Bentum.
Team van Bakkerij van Bentum: v.l.n.r. Meester Boulanger Daan Hesseling, Ellen Hesseling, Hetty Cornelissen en Robbie van Bentum. (Foto: Jeroen Krauts)

Bakkerij van Bentum neemt Bakkerij Seegers over.

DIDAM - Bakkerij van Bentum opent op 6 maart een tweede vestiging in Didam. Bakkerij Seegers, gevestigd aan de Spoorstraat, is nog tot eind februari geopend. Daarna neemt Bakkerij van Bentum er zijn intrek. Zo komt aan 125 jaar ‘bakkerij Seegers’ een einde. Berry Seegers voelt zich echter heel gelukkig met zijn opvolger. “Ik heb er alle vertrouwen in.”Het was een snelle beslissing, laat bakker Daan Hesseling, mede-eigenaar van Bakkerij van Bentum, weten. “We hoorden dat Berry Seegers een overnamekandidaat zocht en eigenlijk was het binnen een week gepiept. Seegers is een goede bakker met een vaste klantenkring - hij heeft een goede naam opgebouwd en bovendien is het een heel aardige man. Het voelde gewoon goed.”Op 6 maart gaan de deuren van Bakkerij van Bentum open. Voor de klanten van Seegers zal er niet veel veranderen. Twee vaste winkeldames blijven in dienst van de bakkerij. Het assortiment wordt uitgebreid met onder meer vers gebak. Hesseling weet dat Didammers trouw zijn aan ‘hun’ bakker. “We zetten ons beste beentje voor om de goede zorgen van Bakker Seegers over te nemen.” De overgrootvader van Seegers startte het bedrijf 125 jaar geleden. Het is altijd van vader op zoon overgedragen. “Ja, dat is wel even slikken”, zegt Berry Seegers, die al 23 jaar met een bakkerij in Didam zit. De 61-jarige ondernemer stond voor een moeilijke keuze. Maar 100-urige werkweken eisen op een gegeven moment hun tol. Seegers is ontzettend blij dat Van Bentum op zijn pad is gekomen. “Ik laat het bedrijf met een gerust hart achter. Van Bentum is een topzaak met topproducten. Ik heb er alle vertrouwen in dat de zaak wordt voortgezet. Ik wil al onze klanten bedanken voor het vertrouwen in ons en wens team Van Bentum alle succes van de wereld.” Met Daan Hesseling heeft Van Bentum een Meester Boulanger in huis. Slechts zeven bakkers in Nederland dragen deze titel: het hoogst haalbare voor een bakker. Dus met de kwaliteit van het brood dat straks verkrijgbaar is, hoeft niemand over in te zitten.

Openingsactie: Wie er vroeg bij is op 6 maart kan de openingsactie meepikken: een tas vol meesterlijke bakkerijproducten voor slechts 6,50 euro (normaal 15 euro). Tot en met 14 maart geldt bovendien een korting van 20 procent op de toppers appeltaart, krentenbollen en roggebrood.

Meer berichten