Logo gemeentenieuwsonline.nl
Cafe Riche
Cafe Riche (Foto: )

Lekker wandelen door Zevenaar

ZEVENAAR - Dinsdag 17 Maart organiseert Roemrijck samen met de cultuurhistorische vereniging vanuit “Huis Rijck” een stadswandeling door Zevenaar. “Huis Rijck” is een oude havezate uit de zeventiende eeuw. Sinds september 2018 heeft dit mooie pand een nieuwe maatschappelijke invulling gekregen en biedt Roemrijck er een thuis voor jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking. Het is een warm en sfeervol wooninitiatief met 24-uurs begeleiding. In het huis bevindt zich ook “Café Riche” waar jongeren met een verstandelijke beperking werken en de bezoekers voorzien van allerlei lekkers. In een gezellige ambiance kunt u er genieten van ovenvers gebak met een kopje koffie of een heerlijke lunch.

Tijdens de wandeling die start vanuit het Café maakt u op een interessante manier kennis met Zevenaar. Doordat het centrum van Zevenaar gedurende een lange periode is ontstaan, valt er een grote variatie aan bouwstijlen te zien. De jongere bouwkunst uit de periode van 1850 tot 1940 is in de binnenstad nog redelijk vertegenwoordigd. De verscheidenheid in stijlen, ouderdom en gebruik en de afwisseling van imposante historische percelen met kleine pandjes maken de stadwandeling tot een boeiende belevenis.

Tussen 10.00 en 10.30 starten we met een kopje koffie en zelfgemaakte fudge vanuit “Huis Rijck”, om vervolgens samen met Wim, de rondleider, de stadwandeling te beginnen. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Bij terugkomst op Roemrijck sluiten we af met een kop huisgemaakte soep en een hartige versnapering.

De kosten bedragen €10.00 per persoon, graag voorafgaande aan de wandeling te voldoen in het Café.

Heeft u Zevenaar altijd al met andere ogen willen ontdekken, schrijft u dan in, want vol is vol.

Inschrijven: stuur 2 weken voorafgaande aan de wandeling een mail naar: caferiche@roemrijck.nl

Of bel naar; 06-15553190 en vraag naar een medewerker van het café.

Wilt u meer over ons weten, kijk dan eens op onze website: www.roemrijck.nl

Meer berichten