Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Bibliotheek Montferland)
(foto: Bibliotheek Montferland) (Foto: Bibliotheek Montferland)

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

DIDAM - Hulp nodig bij de belastingaangifte via de computer? Een expert die met meekijkt of een vraag die blijft hangen? In de maanden maart en april zijn experts in de Bibliotheek Montferland aanwezig om te helpen. De Bibliotheek biedt een belastingspreekuur ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2019 aan.

In Bibliotheek Didam, vanaf 2 maart iedere maandagmorgen van 9:00-12:00 uur. In Bibliotheek ’s-Heerenberg is het vanaf 3 maart iedere dinsdagmiddag van 13:30-16:00 uur. Ook voor vragen over toeslagen zitten de dan experts klaar. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent; een vrijwillige bijdrage voor de expert wordt op prijs gesteld. Beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

Meer berichten