Logo gemeentenieuwsonline.nl
Juche Tower massdance . (foto: Marc Roth)
Juche Tower massdance . (foto: Marc Roth) (Foto: Marc Roth)

Noord-Korea: de verbeelde werkelijkheid Noord-Korea: de verbeelde werkelijkheid

DIDAM - In de lezing ‘Noord-Korea: De verbeelde werkelijkheid’ op dinsdag 11 februari in Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22, vertelt Drs. Marc Roth over dit meest gesloten land ter wereld. Met zijn reisorganisatie ‘Roth Spark Travel’ organiseert hij reizen naar Noord-Korea, waarvan nog steeds een groot gedeelte niet te bezoeken is. De plekken, plaatsen en dingen die wel te zien zijn maken het land trots. De straat op mag weliswaar niet alleen, er is altijd begeleiding van twee gidsen en een chauffeur Maar zeker alleen of met een kleine groep zijn er soms echt wel mogelijkheden om ‘buiten de gebaande paden’ te gaan.

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land transformeert zich de laatste jaren tot een socialistische sprookjesstad in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Binnen de kunst is socialistisch realisme de enige toegestane stroming. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt dus voortdurend de vraag zich op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?

De lezing begint om 20:00 uur en de kosten zijn 5,00 euro per persoon. Aanmelden kan via 0316 221184 of info@bibliotheekmontferland.nl.