Logo gemeentenieuwsonline.nl
Hidde Jurjus in actie. (foto: De Graafschap)
Hidde Jurjus in actie. (foto: De Graafschap)

Scoor een Boek! trapt af in de Achterhoek

LIEMERS - Voetbalclub De Graafschap en de Bibliotheek zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Bibliotheek Montferland, Bibliotheek Achterhoekse Poort, Bibliotheek Oost Achterhoek en Bibliotheek West Achterhoek werken samen met De Graafschap in dit project.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. In de komende negen weken gaan bijna 800 leerlingen uit groep 5 en 6 van 23 basisscholen uit de Achterhoek zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. In Montferland doen er vier basisscholen mee. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Hidde Jurjus, keeper van De Graafschap.

Aftrap

In de week van 3 februari vindt de Aftrap plaats op alle deelnemende scholen. Tijdens De Aftrap bezoekt een medewerker van de bibliotheek de school met een topselectie aan boeken, een score-poster én een motiverende videoboodschap van Hidde Jurjus.

Over vijf weken is het rust en bepalen De Graafschap en de bibliotheken de tussenstand. Na negen weken boeken ‘scoren’ is het op 15 april tijd voor Het Fluitsignaal, een sportieve afsluiting in stadion De Vijverberg waarin ook de eindscore van Scoor een Boek! bekend wordt gemaakt van alle 23 deelnemende scholen.

Meer berichten