Logo gemeentenieuwsonline.nl
HCC Avond in Ons Huis. (foto: HCC Zevenaar)
HCC Avond in Ons Huis. (foto: HCC Zevenaar)

De HCC Computeravonden: Veilig internetten en e-mailen

ZEVENAAR - Op donderdag 13 februari verzorgt de HCC zijn maandelijkse computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

We zijn digitaal steeds actiever, zowel met pc, tablet als smartphone. Hierdoor neemt ook het risico toe dat we slachtoffer worden van internetcriminaliteit. Ongetwijfeld heeft u al eens gehoord van termen als phishing, maar hoe herken je dit nu? Firewall wat is dit? Wat is ransomware en hoe kun je je hier tegen beschermen. Wat zijn cookies en het gebruik van sterke wachtwoorden.
Reden genoeg om eens wat dieper in te gaan op een aantal veel voorkomende veiligheidsrisico’s. En vooral: hoe kunt u zich daartegen beveiligen?

De lezing wordt gegeven door Gerrit Tiemens. Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux, Windows, Office, Video bewerken, Adobe Fotoshop, et cetera. De toegang is vrij voor HCC-leden; ook niet-leden zijn welkom en betalen vier euro per avond.

Meer berichten