Logo gemeentenieuwsonline.nl
Muller & Munnely.
Muller & Munnely.

Ierse Folk muziek in Muziekcafé De Lantaern

ZEVENAAR - Op zaterdag 8 februari staat het duo Muller & Munnely op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Liefhebbers van onvervalste Ierse Folkmuziek komen deze avond zeker aan hun trekken. Dit duo heeft van de muzikale invloeden van over de hele wereld hun eigen verhaal gemaakt, waarbij de basis van de Ierse Folk overeind blijft. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 10,00 euro.

Ies Muller is een van de meest getalenteerde en beste folk fluitisten die ons land rijk is. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met Ierse en Bretonse traditionele muziek en de houten dwarsfluit. Gegrepen door de klank begon hij zelf met het leren bespelen van dit instrument. Tijdens zijn reizen door Ierland, Schotland en Bretagne, maar ook Spanje breidde hij zijn repertoire steeds meer uit.

Hij nam hij de details en de specifieke eigenschappen, die de muziek uit deze streken haar karakter geven, in zich op. De Ierse David Munnelly bespeelt de accordeon op hoog internationaal niveau. Hij leerde hoe dit instrument in veel verschillende culturen in veel verschillende landen wordt bespeeld. Hij heeft zijn eigen manier ontwikkeld om met al die internationale invloeden in zijn spel om te gaan. Met name in zijn bijna barokke basnoot zelf-begeleiding. Muller & Munnelly nemen u mee in een spannende dialoog tussen de diepgewortelde Ierse muziek en een scala aan muzikale invalshoeken, om uiteindelijk uit te komen bij een heel eigen verhaal.

Meer berichten