Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gele noppentegels die zo door blinden/slechtzienden niet te gebruiken zijn. (foto: An Bloemberg)
Gele noppentegels die zo door blinden/slechtzienden niet te gebruiken zijn. (foto: An Bloemberg) (Foto: An Bloemberg)

Actie voor betere toegankelijkheid

ZEVENAAR - Stichting Netwerk Zevenaar en Belangenbehartiging chronisch zieken en gehandicapten doen een oproep tot actie: Ruim baan voor rolstoelers, slechtzienden en blinden.

Het winkelcentrum in Zevenaar is goed toegankelijk bestraat, maar door gedrag van winkeliers en fietsers toch vaak niet goed bruikbaar. Voor mensen met een scootmobiel, rolstoel of rollator zijn de reclameborden vaak lastig. De regel is: één meter voor de gevel mogen spullen staan. Blinden en slechtzienden kunnen de noppentegels vaak niet vinden. Dit zijn belangrijke tegels voor hen om voelbaar de weg te kunnen vinden in de stad.

"Wij willen op zaterdag als groep door de Grietsestraat en naar de Markt lopen, gekleed in gekleurde hesjes. Iedereen kan meedoen, het aantal voertuigen is beperkt. maximum aantal scootmobielen en rolstoelen is 10. Winkeliers die teveel hebben uitgestald worden daarop geattendeerd, ziet het er goed uit dan krijgt hij een kleine attentie.

Het Netwerk gaat zichzelf per 1 april opheffen, dus dit is de laatste kans om nog éénmaal samen in actie te komen! Zaterdag 1 februari 11 uur verzamelen op het Raadhuisplein bij het beeld van de Tamboers. Opgeven bij Tonnie Gevers, mail: acgevers@hetnet.nl of 0316 330135. Vermelden als je met een rolstoel/scootmobiel of rollator komt."

Meer berichten