Logo gemeentenieuwsonline.nl
Klompenpad. (foto: SLG)
Klompenpad. (foto: SLG) (Foto: SLG)

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Pannerden

PANNERDEN - Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Pannerden? Kom dan naar de startavond en doe mee.

De startavond vindt plaats op dinsdag 28 januari in Brasserie Terras De Raayhof, Pannerdense Waard 14 in Pannerden. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.15 uur. Wethouder Belinda Elfrink opent de bijeenkomst. Aanmelden is niet nodig.

Pannerdense Waard
Het zoekgebied van het nieuwe Klompenpad ligt in de Pannerdense Waard. We zoeken naar een verbinding tussen de Klompenpaden in de gemeente Duiven (Husloapad en Kandiapad) en het in 2018 geopende Rijnstrangenpad in de gemeente Zevenaar.

Startavond
Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun ideeën voor de route aan te dragen. Op kaarten kunnen zij aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Voor vragen over deze startavond kunt u terecht bij Erik van Eek van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, 06 50947113. Meer informatie staat op www.klompenpaden.nl.

Meer berichten