Logo gemeentenieuwsonline.nl
Team Duiven 2020. (foto: Eveline Wiendels)
Team Duiven 2020. (foto: Eveline Wiendels) (Foto: Eveline Wiendels)

Team Duiven Alpe d'HuZes haalt kwart miljoen euro op voor KWF

DUIVEN - Op donderdag 4 juni zal Team Duiven voor de achtste keer deelnemen aan de Alpe d’HuZes. Het evenement waar duizenden fietsers en wandelaars de Alpe d’Huez beklimmen voor het KWF. Team Duiven neemt in 2020 voor de achtste keer deel met een team van tien deelnemers onder leiding van Sjon en Britt Gieling.

Van 2012 - 2019 is Team Duiven, telkens in een andere samenstelling, actief geweest op de Alpe, met uitzondering van 2018. Ook in 2020 gaan de tien teamleden één of meerdere keren de berg op. Het streefbedrag per team, per deelname is 25.000 euro. In al die jaren is er in totaal nu al meer dan 250.000 euro opgehaald voor het KWF. Sjon Gieling: ‘Dit is een megabedrag en we zijn er met z’n allen trots op dat we deze mijlpaal hebben gehaald. Voor 2020 hopen we weer op een recordbedrag, zodat we de drie ton gaan passeren.’

Gezamenlijk doel

De beklimmingen tijdens deze dag worden persoonlijke successen voor de deelnemers. Echter is het belangrijkste doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. De voorbereidingen voor 2020 zijn gestart en er staan diverse activiteiten op de planning, zoals de spinningmarathon, bingo, hortensiaverkoop en het Alpe d’ HuZes diner. Voor 2020 staat de teller nu al bijna op 10.000 euro.

Alle sponsorbijdragen, donaties en giften die Team Duiven ontvangt, gaan rechtstreeks naar het KWF voor onderzoek naar kanker, zodat er niemand meer doodgaat aan kanker. "Wilt u meer weten over de activiteiten van Team Duiven of wilt u doneren? Kijk op https://www.facebook.com/teamduivenAD6."

Meer berichten