Logo gemeentenieuwsonline.nl

U14-teams Basketiers beginnen 2020 uitstekend

Foto: Basketiers ‘71

ZEVENAAR - Zaterdag 11 januari stonden voor de het jongens en meisjesteam van de U14 van de Basketiers ‘71 een uitwedstrijd op het programma. Na een winterpauze van 3-4 weken konden beide teams weer aan de bak.

Het jongensteam ging op bezoek bij De Batouwe. Ze speelden tegen hun leeftijdsgenoten uit Bemmel en omgeving. De jongens hebben een lastig seizoen met drie overwinningen uit elf wedstrijden. Maar tegen De Batouwe was er geen vuiltje aan de lucht. Met steeds beter spel kwam het team goed uit de startblokken en de overwinning was eigenlijk al snel een zekerheidje. Met 15 - 67 ging de punten mee naar Zevenaar.

In dezelfde klasse speelt ook het meisjesteam van de Basketiers’71. Zij moesten op bezoek naar Rhenen, waar de wedstrijd tegen Black Stars gespeeld werd. Op voorhand een wedstrijd van twee gelijke teams. De nummer 5 tegen nummer 6. In een mum van tijd stonden de meisjes voor via 0-6 en 3-10 stond het op een gegeven moment zelfs 18-44. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch werd het nog spannend omdat de Black Stars goed terug kwamen. Maar de overwinning ging mee naar Zevenaar met 54-59. Toch alweer de zesde overwinning in tien wedstrijden. 2020 is daarmee prima van start gegaan voor de U14-teams.

Meer berichten