Logo gemeentenieuwsonline.nl
Pubquiz organisatie team. (foto: Piet Wijnands)
Pubquiz organisatie team. (foto: Piet Wijnands) (Foto: Piet Wijnands)

Pubquiz 75 jaar vrijheid Westervoort

WESTERVOORT - Op vrijdagavond 24 januari houdt de Historische Kring Westervoort een bijzondere pubquiz. De avond staat (bijna) geheel in het teken van Westervoort.

En daarbij zal niet alleen het verleden, maar vooral ook het heden aan bod komen. Een van de items daarbij is natuurlijk wel de herdenking van 75 jaar bevrijding van Westervoort. Met de opbrengst wil de Historische Kring tal van evenementen mogelijk maken. Zo zullen tentoonstellingen in Huize Vredenburg en Fort Westervoort worden gehouden en zal ook het een en ander in winkelcentrum De Wyborgh te zien zijn. Bijzondere aandacht wordt geschonken aan operatie Quick Anger, die de uiteindelijke bevrijding van Arnhem betekende en begon met de oversteek over de IJssel op 12 april 1945. De herdenking hiervan wordt in 2020 voor de tiende keer gehouden.

De quiz zal worden gepresenteerd door John Kemper, Ronnie Gerretzen en Kees Krechting. Er zal een breed scala aan vragen, muziekfragmenten en onderwerpen met als centraal thema Westervoort de revue passeren. Deze bijzondere pubquiz vindt plaats bij zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort en start om 20.00 uur en kost 5 euro per persoon. "Je kunt je inschrijven als team van maximaal zes personen. Minder mag dus ook. De opbrengst gaat naar de Historische Kring om de evenementen rondom de herdenking te financieren. Opgave is mogelijk via email: 75jaarvrijheid@hkwestervoort.nl, onderwerp: 'Pubquiz' en in de mail zelf: teamnaam + teamleider + aantal personen (zo nauwkeurig mogelijk; maximaal zes)."

Meer berichten