Logo gemeentenieuwsonline.nl

Voorleesdagen in Bibliotheek Montferland

DIDAM - Bibliotheek Montferland leest weer voor tijdens De Nationale Voorleesdagen 2020. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Daarom zijn er van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari vrolijke activiteiten in de bibliotheek.

Alle peuters van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen komen op bezoek in de bibliotheek. Centraal staat Moppereend van Petr Horácek, het Prentenboek van het Jaar. Maan en Merlijn spelen en dansen de interactieve voorstelling ‘Ozeboos’, gebaseerd op Moppereend. Deze voorstelling is voor peuters en kleuters met hun ouders en de toegang is gratis. In Bibliotheek Didam vrijdag 24 januari 15:30 uur en Bibliotheek ‘s-Heerenberg vrijdag 31 januari 15:30 uur.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar ook na deze week ondersteunt de bibliotheek ouders graag bij het voorlezen. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een passend boek! Ieder kind dat lid wordt tijdens de voorleesdagen krijgt een mini-Moppereend cadeau.

Meer berichten