Workshop 'God in de supermarkt'

ZEVENAAR - Ontdek de impact van jouw rondje door de supermarkt op de wereld – ver weg en dichtbij. Dat kan met de workshop 'God in de supermarkt' georganiseerd door de werkgroep Groene kerk van de Protestantse Gemeente Zevenaar.

Het is vast herkenbaar. U staat in de supermarkt en vraagt zich af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Als consument hebt u het niet makkelijk in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

"De workshop helpt u om na te denken over duurzame boodschappen in de supermarkt. U bepaalt in welk tempo u duurzamer wilt gaan eten. Door vragen te stellen wordt u aan het denken gezet over wat uw dagelijkse keuzes zijn. De interactieve workshop wordt gegeven door Alfred Slomp, een onafhankelijke workshopleider en niet verbonden aan een kerk, NGO, bedrijf, supermarktketen of keurmerk. U dient zich van te voren aan te melden: jannyoonk@lijbrandt.nl, zodat wij rekening kunnen houden met de inrichting van de zaal."

De workshop is woensdag 15 april om 19.30 uur in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 Zevenaar. Kosten: vrijwillige bijdrage.