Logo gemeentenieuwsonline.nl
De trotse vendelkampioenen, hun commandanten, voorzitter en koning van de Federatie. (foto: Secretaris Sint-Anna)
De trotse vendelkampioenen, hun commandanten, voorzitter en koning van de Federatie. (foto: Secretaris Sint-Anna)

Jeugdvendeliers van Sint-Anna Oud-Zevenaar besten van Gelderland

OUD-ZEVENAAR - De junioren vendeliers van schuttersvereniging Sint-Anna Oud-Zevenaar hebben de wisselbokaal voor het junior vendelen gewonnen.

Zij behaalden over de concoursen in 2019 het hoogst aantal punten (2475) in overwaardering en zijn daarmee Gelders kampioen! Kamiel, Stan, Sem en Gijs hebben deze prijs, met hun instructeurs en commandanten Edwin en Helen in ontvangst genomen tijdens de najaarsvergadering van de Federatie van Gelderse Schuttersgilden Sint-Hubertus op 28 november. Hiervoor was in de vergadering een speciaal agendapunt ingelast. Want juist de jeugd draagt bij aan de beleving en en de toekomst van het schuttersleven in Gelderland. Deze 12-jarige jongens komen uit in de categorie Junioren (11 - 17 jaar) en in de hoogste ere-afdeling. Een bijzondere prestatie waar ze zelf maar vooral hun vereniging Sint-Anna uit Oud-Zevenaar heel erg trots op is.

Zij ontvingen de wisselbokaal uit handen van Federatiekoning 2019 Roeland Beumer en voorzitter van de Federatie Wim Sanders.

Meer berichten