Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Bibliotheek Montferland)
(foto: Bibliotheek Montferland) (Foto: Bibliotheek Montferland)

Mythen en Muziek

DIDAM - Donderdag 12 december is de tweede avond in de lezingenreeks Literatuur en Muziek. In een serie van vijf lezingen neemt Frans Schaars de deelnemer mee op ontdekkingstocht door de muziekgeschiedenis. Iedere avond staat een literair onderwerp centraal. De avonden zijn in Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22, van 20:00-22:00 uur.

Deze avond heeft als onderwerp Mythen en muziek. De belangstelling voor mythologie leeft onder veel mensen, niet alleen bij historici of letterkundigen, maar ook onder componisten. Onderzoekers willen de oorsprong, ontwikkeling en betekenis van mythen achterhalen, kunstenaars dragen vaak nieuwe ideeën aan over samenleving of religie. Tijdens de avond over Mythen en Muziek kunt u bewerkingen van componisten beluisteren, die hun inspiratie uit drie verschillende streken van de wereld putten. We beginnen de bijeenkomst met bewerkingen van teksten die bewaard zijn gebleven op kleitabletten uit Irak. Daarna wordt er aandacht besteed aan muzikale versies van enkele Griekse en Romeinse mythologieën. Noord-Europa komt met beelden van uitvoeringen als laatste aan de beurt.

Opgeven voor deze avond via www.bibliotheekmontferland.nl, 0316 221184 of aan de balie in de bibliotheek. Toegang is 5,00 euro per lezing. Het volledige lezingenprogramma staat ook op de website van de Bibliotheek Montferland.

Meer berichten