Team Vroeg Eropaf gaat op pad

DUIVEN/WESTERVOORT - Team Vroeg Eropaf helpt inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort met (beginnende) financiële problemen.

Een eerste betalingsachterstand is vaak nog eenvoudig op te lossen. Wanneer mensen langer wachten, is de kans groter dat de schulden oplopen. Veel mensen voelen zich schuldig of schamen zich als ze schulden hebben. Maar weet u dat dit veel vaker voorkomt dan u misschien denkt? Iedereen kan in de schulden raken. Door tegenslagen als werkeloosheid, ziekte of een scheiding kunnen mensen in de problemen komen.

Door samen te werken met woningcorporatie Vivare, zorgverzekeraars, Vitens en energiemaatschappijen krijgen de gemeenten Duiven en Westervoort inwoners met mogelijke geldproblemen eerder in beeld. Daardoor kunnen ze hen eerder hulp bieden. De hulp van Vroeg Eropaf is aan huis, gratis en vrijblijvend.

Medewerker van team Vroeg Eropaf: "In andere gemeenten in Nederland is vroeg Eropaf een succes: acht op de tien mensen ging in op de aangeboden hulp. Wij gaan daar nu in de gemeenten Duiven en Westervoort mee starten. We zijn heel benieuwd naar de ervaringen."

Huisbezoek
Twee medewerkers van Vroeg Eropaf komen aan de deur en helpen (als de inwoner de hulp aanneemt) om de financiën weer op orde te krijgen. Zodat de inwoner weer een goed overzicht van inkomsten & uitgaven heeft. En houdt. En zijn/haar maandelijkse betalingen weer kan doen.