Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Vleesverkoop Gelderse Poort wegens succes herhaalt

zaterdag 9 november 10:00 uur

Foto: Fokko Erhart

OOIJ - Het succesverhaal van de Gelderse Poort is bij veel mensen bekend. De prachtige landschappen en terugkeer van bijzondere planten en dieren bevestigen dat. De paarden en runderen van Free Nature zijn onderdeel van het succes.

Bij de natuurlijke begrazing, in opdracht van Staatsbosbeheer, wordt het aantal dieren afgestemd op de vegetatie. De kuddes leven zo natuurlijk mogelijk en bestaan uit mannelijk en vrouwelijke dieren. Door de toename als gevolg daarvan, zijn de kuddes nu te groot geworden en moeten er dieren uitgehaald worden. Niet alle dieren kunnen worden herplaatst en daarom gaat een deel van deze dieren naar de slager. Dit bijzondere streekproduct wordt verkocht als Wildernisvlees.

Excursies

Op zaterdag 9 november organiseert Free Nature een versvleesverkoopdag met excursies naar het leefgebied van de grote grazers. De excursies kosten een euro en starten om 11:00 en 13:00 uur en duren ongeveer een uur. Na afloop ontvangt de deelnemer een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via: www.wildernisvlees.nl/gelderse-poort.

"Heeft u belangstelling voor wildernisvlees? Kijk dan voor het actuele aanbod op de bovenstaande website. Maar let op! Klik door naar de pagina van de 'Gelderse Poort'. Het bevroren vlees wordt op andere dagen en locaties geleverd. Bestellen kan tot uiterlijk donderdag 31 oktober. Op zaterdag 9 november tussen 10:00 en 14:00 uur kunt u uw pakket ophalen bij de werkschuur van Staatsbosbeheer (Ooijse Bandijk 36b in Ooij)."


deel deze activiteit