Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Sounds of freedom in Zevenaar

zaterdag 30 november 20:00 uur

Foto: Klu

ZEVENAAR - Op zaterdag 30 november organiseert Stichting Veteranen de Liemers voor de keer een benefietconcert voor Hulphond, uitgevoerd door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Het concert wordt gehouden in de evenementenruimte van HAL-12 (Gemeentehuis Zevenaar). Aanvang: 20.00 uur, foyer geopend vanaf 19.00 uur.

Toegangskaarten á 15 euro zijn te koop via het ticketbureau. Kijk voor meer informatie op benefietconcert-zevenaar.nl. Er zijn slechts een beperkt aantal kaarten in de vrije verkoop.

In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. In 'Sounds of Freedom' neemt het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht de bezoeker mee op een muzikale reis van 75 jaar. Wat is er gebeurd in die 75 jaar, wat heeft die vrijheid ons gebracht en hoe ziet die vrijheid er tegenwoordig uit? Uiteraard staat men stil bij onze bevrijders en veteranen en de rol van de Koninklijke Luchtmacht als ambassadeur en voorvechter van vrijheid in Nederland en daarbuiten.

'Sounds of Freedom' belooft een muzikaal en visueel spektakel te worden. Met herkenbare muziek van onder meer de Beatles, Quincy Jones, Herman van Veen, Bruno Mars, Stevie Wonder en Avicii, speciaal lichtontwerp en een grote LED wall waarop beelden getoond worden die het publiek mee terug nemen in de tijd. Het EK voetbal in 1988, de val van de Berlijnse muur. Hoogtepunten van 1945 tot vandaag.

Samen met vier topvocalisten laten de 41 blazers en zevenkoppige ritmesectie de bezoekers genieten van de unieke sound van het Orkest van de KLu. Een krachtige groove en een herkenbare beat; een geluid uit duizenden. Dat zijn de Sounds of Freedom van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.


deel deze activiteit