Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Optreden Dörsvlègels in Meulenvelden

donderdag 14 november 19:30 uur

DIDAM - Op donderdag 14 november treedt folkloristische dansgroep De Dörsvlègels uit Ulft op in Meulenvelden.

De dansgroep is actief sinds 1992. Elke donderdag worden er nieuwe dansen geoefend en bestaande dansen gerepeteerd. De doelstelling van de folkloristische dansgroep is het handhaven van de traditionele gebruiken en dansen uit de provincie Gelderland. De meeste dansen dateren uit de periode rond 1900. De kleding dateert tevens uit die tijd, het is een eenvoudige dracht aangezien de Gelderse boeren sober en kleinschalig te werk gingen. In de jaren rond 1900 waren de boeren ijverig aan het werk en hadden niet veel tijd over voor ontspanning en vermaak. De boerendansen werden echter een belangrijk onderdeel van buurtcontacten en gezelligheid bij bruiloften en kermis.

Heel veel dansen hebben betrekking op het leven in en om de boerderij. De folkloristische dansgroep De Dörsvlègels is opgericht op 22 februari 1992. Er wordt gedanst in binnen- en buitenland. Zo waren er optredens in Litouwen, Hongarije, Duitsland, Oostenrijk, België, Zweden en Tsjechië. Momenteel treedt de groep nog regelmatig op bij diverse gelegenheden en ook zijn er nog steeds internationale contacten.

De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 13 in Didam is open vanaf 19.00 uur; de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt drie euro. Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn welkom. Voor informatie kan men terecht bij het Servicepunt (088 0441400) of e-mail servicepuntmeulenvelden@liemerije.nl.


deel deze activiteit