Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Opera Gelderland-Oost in de ban van Italië

zondag 24 november 15:00 uur

DUIVEN - Onder de naam Passione d’Italia geeft Opera Gelderland-Oost op zondagmiddag 24 november om 15.00 uur een concert in de Remigiuskerk in Duiven. Deze middag staat volledig in het teken van Italiaanse meesterwerken. Sopraan Marjo Harmsen en tenor Martin Hogenkamp verlenen solistische medewerking. Daarnaast wordt medewerking verleend door het Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest (RMGO).

Op het afwisselende programma staan werken van de grote Italiaanse meesters met hier en daar een klein uitstapje naar Duitsland en Frankrijk. Componisten als Verdi, Puccini, Bellini en Sartori schreven onvergetelijke melodiën als Nessun dorma, La Vergine degli Angeli, Libiamo en Con te partiro. Koor en solisten worden afwisselend begeleid door het mandolineorkest en pianist Rik Helmes. Op de bok staan beurtelings dirigenten Frank Litjens en Leo van Rutte.

Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest

Het Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest, kortweg RMGO, is een zogeheten tokkelorkest. De musici van dit orkest bespelen mandolines, mandola’s, klassieke gitaren, mandoloncello, een akoestische basgitaar en contrabas. De oprichting van dit ensemble is te danken aan een aantal enthousiaste amateurmusici. Zij wilden op een hoger niveau spelen in orkestverband.

De entreeprijs bedraagt 15 euro. Bezoekers met een Gelrepas betalen vijf euro. Kaarten zijn verkrijgbaar op de dag zelf aan de kassa van de kerk. Toegangskaarten reserveren kan ook via info@operago.nl.


deel deze activiteit