Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Linux presentatie Containertechniek Docker

donderdag 14 november 20:00 uur

Foto: HCC Zevenaar

ZEVENAAR - Op donderdag 14 november verzorgt de HCC weer met de maandelijkse computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Docker is kort gezegd een open-source raamwerk die het mogelijk maakt een applicatie in een lichtgewicht, verplaatsbare (software) container te verpakken. Zo wordt het installeren van een applicatie op een server even eenvoudig als het installeren van een mobiele app op je tablet of smartphone. Microsoft, VMware, Google, Cisco en Red Hat zien toekomst in het raamwerk. "We geven een uitleg wat Docker is en wat de voordelen van Docker zijn ten opzichte van virtuele machines. Ook geven we tijdens de presentatie een paar voorbeelden die je eventueel zelf kunt gaan proberen op je eigen server. Bijvoorbeeld: account op de Docker Hub maken zodat we in staat zijn Docker images te gebruiken.Wij hopen dat deze presentatie een tipje van de sluier oplicht en de interesse wekt om zelf met Docker te gaan experimenteren." De presentatie wordt gegeven door Ron Regeer.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux en Raspberry Pi, Windows, Office, Video bewerken, Adobe Fotoshop, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC-leden ook niet-leden zijn welkom, zij betalen vier euro per avond.


deel deze activiteit