Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (42)
    Evenement

Jaarlijkse Snertwandeltocht

zaterdag 24 november 12:30 uur

Foto: Jannet Tigchelaar

TOLKAMER - Op zaterdag 24 november 2018 organiseert de Stichting Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland de jaarlijkse Snertwandeltocht. Het belooft een mooie tocht te worden van 7,5 kilometer.

De wandeling voert langs de boorden van de Rijn en wordt vervolgens de grens met Duitsland overgestoken om via het natuurgebied Am Moddeich, bij de grensovergang Spijk-Elten weer op Nederlands grondgebied terug te keren. Op deze historische plek kan men luisteren naar verhalen over het douanegebeuren in vroegere tijden. Vervolgens loopt de struinroute langs het grensriviertje ‘De Wild’ richting het rustpunt. Hier kunnen de deelnemers even bijkomen met warme biologische chocolademelk en wat lekkers, verzorgd door restaurant ‘De Heerlijkheid’ in Herwen. Na deze korte pauze loopt u via ‘De Mars’ terug..

Bij terugkomst in het dorpshuis in Spijk zal door midwinterhoornblazers uitleg worden gegeven over hun unieke instrument met als afsluiting een heerlijke kom biologische snert met roggebrood.

Start: verzamelen vanaf 12:30 uur in dorpshuis De Spieker in Spijk met een kop koffie/thee. Het vertrek is om 13:00 uur. De deelnamekosten incl. koffie/thee, warme chocolademelk en snert bedragen tien en voor kinderen tot 12 jaar vijf euro. Denkt er aan gepaste kleding en goed schoeisel te dragen! En vergeet vooral fototoestel en/of verrekijker niet!

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en dat kan tot 21 november via www.gelderseiland.nl of tijdens de openingstijden telefonisch bij het Toeristisch Informatie Centrum in Tolkamer (0316 769024).


deel deze activiteit