Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Het duo The Edgelarks in De Lantaern

zaterdag 9 november 20:30 uur

ZEVENAAR - Op zaterdag 9 november staat The Edgelarks uit de UK op het podium van Muziekcafe de Lantaern in Zevenaar. Philip Henry en Hannah Martin vormen samen dit enthousiaste duo. Zij zingen en spelen folk en Americana liederen van over de hele wereld. Aanvang: 20.30 uur. De entree is 12,50 euro.

Het duo is afkomstig uit Exmouth in Devon (UK). Ze speelden op talloze festivals in het Verenigd Koninkrijk. Al reizend schreven ze hun songs op basis van de ervaringen die ze onderweg opdeden, precies zoals de oude troubadours dat deden. Ze deden daarna een aantal grote internationale tours door onder andere Canada, Zuid-Afrika, het Europese Continent en Australië. Hun muziek stamt uit de folk-traditie, maar inmiddels zijn daarin ook invloeden uit andere contreien terug te vinden, bij voorbeeld uit de USA zijn Americana invloeden te bespeuren. Soms zijn ook elementen van muziek uit minder voor de hand liggende landen, zoals India in hun muziek te vinden.

Het Americanageluid is vooral te herkennen aan de meer dan voortreffelijke dobro-techniek van Phillip. Hun meest recente album heeft simpelweg de titel 'Edgelarks'. Dit album wordt beschouwd als tot nu toe het meest innovatieve album van Phillip en Hannah. De optredens van The Edgelarks kenmerken zich door passie, intensiteit, muzikaliteit en perfecte samenzang. Ook solo komt de prachtige stem van Hannah tot uiting. De combinatie van gezelligheid en mooie muziek zorgt weer voor een fijne avond uit.


deel deze activiteit