Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Feestelijke Sinterklaasintocht op het Raadhuisplein

zaterdag 16 november 14:00 uur

Foto: Zevenaar de Stad in

ZEVENAAR - Sinterklaas komt dit jaar per trein naar Nederland en dus ook naar Zevenaar. Dat dit voor de Sint en zijn Pieten een hele onderneming is, blijkt zonder twijfel als Sinterklaas eenmaal in Zevenaar aankomt. De intocht is op zaterdag 16 november en begint om 14.00 uur.

Sinterklaas reist na aankomst in Nederland meteen door naar Zevenaar. Ook dit jaar staat de Sint een heel festijn te wachten, met natuurlijk een hoofdrol voor de Pieten. “Ik heb van de secretaresse van Sinterklaas gehoord dat hij nu al uitkijkt naar de ontmoeting met de kinderen in Zevenaar”, laat Ronald Straatman namens de organisatie van de Zevenaarse intocht weten.

Met de trein

“Dit jaar komt de Sint met de trein. Maar met welk vervoersmiddel komt hij dan volgend jaar? Daarover gaan we het met Sinterklaas hebben, zodra hij op het Raadhuisplein is aangekomen”, verklapt Straatman. De Sint wordt omstreeks 14.30 uur in Zevenaar verwacht. Vanaf 14.00 uur zijn kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom bij het Raadhuisplein. Zij kunnen dan al met het voorprogramma meedoen. Dans en muziek staan net zoals altijd centraal.

Route van de Sint

De intocht begint in de Stationsstraat. Via de Kerkstraat, Markt en Marktstraat gaat het gezelschap naar het Raadhuisplein. Na het feestelijke onthaal vervolgt de Sint zijn intocht via de Grietsestraat, Kampsingel, Bommersheufsestraat (om Albert Heijn heen) en Schoolstraat, om vervolgens via de Doelenstraat weer terug richting het station te gaan.


deel deze activiteit