Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Eindeloos Musiceren: voor jong en oud

vrijdag 15 februari 10:00 uur

REGIO - Geïnspireerd door de succesvolle pilot 'Eindeloos Musiceren' van Kunstwerk! Het Musiater en welzijnsorganisatie Welcom is voor het komende Cultuur- en Erfgoedpact weer een muzikale dagbesteding ontwikkeld voor kwetsbare doelgroepen in de hele Liemers.

Allerlei doelgroepen (waaronder vluchtelingen, ouderen, jongeren met een beperking) staan in dit project zelf op de planken. Welzijnsorganisaties Caleidoz en Mikado zijn belangrijke samenwerkingspartners binnen het project. Deelnemers aan de dagbesteding werken onder begeleiding van professionele muziekdocenten, tekstschrijvers en componisten aan hun muzikale en culturele vaardigheden. Denk hierbij aan zingen, muziek maken, spelvormen en bewegen. Waar mogelijk worden lokale muziekverenigingen, Liemers Jeugdorkest en het Liemers Jeugdkoor betrokken. Tijdens de dagbesteding wordt er kennis gemaakt met popcultuur, zoals rap. Gezamenlijk wordt er toegewerkt naar een aantal eindvoorstellingen in de Cultuur- en Erfgoedpact periode, met als thema 'Leven in de Liemers'.

Totaal zijn er vijftien bijeenkomsten op twee locaties van Caleidoz en Mikado. Dinsdag 5 februari van 11.00-12.00 uur bij Caleidoz, Markt 8 in Lobith. Voor vragen of deelname kun je contact opnemen met Caleidoz Welzijn Zevenaar op 0316 526994 of mailen naar a.hendriks@caleidoz.nl. Vrijdag 15 februari van 10.00-11.00 uur bij Mikado, Fuutstraat 50 in Duiven (Huis van Droo). Voor vragen of deelname kun je contact opnemen met Stichting Mikado op 0316 250700 of mailen naar g.kemperman@mikado-welzijn.nl.


deel deze activiteit