Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Duitse Schlagermiddag in Groessen (nieuwe tekst)

zondag 14 april 15:00 uur

GROESSEN – In Groessen gaan de commissieleden van Gruosna 838 een uniek feestje organiseren. Een Duitse Schlagermiddag met een heus orkest bestaande uit tien professionals. De Duitse Schlagerband Die Powerhosen komt zondagmiddag 14 april naar Groessen.

Feestburcht Gieling wordt dan omgetoverd tot een mekka voor oude en nieuwe Schlagers, waarop de gasten er lustig op los kunnen dansen en meezingen. Vroeger was dit genre populair toen er in de Liemerse regio veel naar de Duitse tv werd gekeken, met muziekprogramma’s als de ‘Schlagerparade’ met Dieter Thomas Heck, en ‘Disco’ met Euer Ilja (Ilja Richter) en later in Nederland het Schlagerfestival met Freddie Quinn en Dennie Christian.

Dit zal zeker een feest van herkenning zijn voor de oudere liefhebbers, maar het is ook bijzonder dat de Duitse muziek het ook goed doet bij de jongere generatie in deze regio.

De band ‘Die Powerhosen’ toert al jaren door Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en nu ook in Nederland en bestaat uit Gretchen Grönemaier en Klaus von Königswinter met hun achtkoppige begeleidingsband.

Met nummers als Atemlos (Helene Fischer), 99 Luftbalons (Nena), Ich bin wie Du (Marianne Rosenberg), Du (Peter Maffay) weten ze alle leeftijden te vermaken.

Het programma is op zondagmiddag 14 april van 15:00 tot 19:00 uur. Zaal open 14:30 uur. Entreekaarten: 12,50 euro via www.deurdreiers.nl en op de voorverkoopadressen: Liemers Fietsen in Duiven, Nijland Q8 station Duiven, Braams Corner Eilandplein Duiven, Sportkantine Loo, Van Ussen Tweewielers Zevenaar en zaal Gieling Groessen.


deel deze activiteit