Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Vogelshow Lobith

maandag 2 december 10:00 uur

LOBITH - Vogelvereniging Vogel-Eiland houdt zaterdag 30 november en zondag 1 december haar jaarlijkse grote vogelshow. In zalencentrum Schipperspoort, Dorpsdijk 30 in Lobith vindt het jaarlijkse evenement plaats met meer dan driehonderdtwintig vogels.

Er wordt een grote verscheidenheid aan vogels tentoongesteld, zoals kanaries, tropen, diverse soorten kromsnavels en Europese cultuurvogels. Dit jaar zijn er ten opzichte van vorig jaar meer vogels te bewonderen.

"Tijdens de show verwelkomen we vogelliefhebbers van andere verenigingen maar ook nieuwgierige uit de hele regio. Ook mensen die zelf geen vogels hebben komen graag een kijkje nemen. Voor hen is de vogelshow leuk omdat ze dan een aantal vogels te zien krijgen die ze waarschijnlijk nog nooit gezien hebben.

Vogelliefhebbers van onze vereniging brengen hun vogels om deze op donderdag te laten keuren. Er zijn vijf erkende keurmeesters aanwezig van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Zij vertellen precies of de vogel voldoet aan de gestelde eisen. Zo weten de eigenaars wat ze goed doen maar ook wat er beter kan. Van de keurmeesters krijgen ze een keurbriefje waarop precies te lezen valt wat de conditie van de vogel is. De vogels zullen onder meer op kleur, postuur en conditie worden gekeurd. In de onderlinge competitie strijden de leden van Vogel-Eiland om prijzen en eer."

Openingstijden zijn zaterdag 1 december van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 2 december van 10.00 tot 16:00 uur. De toegang is gratis.


deel deze activiteit