Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

'Virtuoos' Vlado Kumpan hoofdact van Liemers blaasmuziekspektakel

zaterdag 7 december 18:15 uur

DUIVEN - Vlado Kumpan und seine Musikanten keren terug naar de Liemers. Het Tsjechische toporkest treedt op zaterdag 7 december op in de OGtent in Duiven. De Vesters Walder Muzikanten, de organisatie van de avond, verzorgen het voorprogramma. Vanaf 18.15 uur is de zaal geopend. Kaarten voor de veertiende editie van dit muzikale spektakel zijn vanaf nu verkrijgbaar (à 18,50 euro) via vwmkapel.nl/vlado-kumpan-2019.

Vlado Kumpan und seine Musikanten staan internationaal bekend als het summum van de Moravische en Mährische muziek. “We hebben het over blaasmuziek van de bovenste plank, gemaakt door professionals en virtuozen op hun instrumenten. Fervente fans van de Tsjechische en Oostenrijkse volksmuziek weten hoe aanstekelijk de optredens van Vlado Kumpan zijn. Het plezier en enthousiasme dat de muzikanten uitdragen, is ongeëvenaard”, zegt Thomas Van den Broeck, organisator en trompettist bij de Vesters Walder Muzikanten.

Hoogtepunt van het jaar

“Voor onze eigen kapel is het optreden in het voorprogramma van Vlado Kumpan und seine Musikanten elk seizoen weer een hoogtepunt uit het jaarprogramma. Het is de perfecte gelegenheid om een visitekaartje af te geven aan de Liemers, waar wij vandaan komen. Maar ook aan heel Nederland en ver daarbuiten. Want we mogen dankzij Vlado Kumpan elk jaar weer bezoekers verwelkomen uit alle windstreken van Nederland en zelfs uit het buitenland. Dit levert ons vervolgens weer nieuwe boekingen voor optredens op. Mensen zijn vaak positief verrast door onze performance.”


deel deze activiteit