Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Dirty God bij Filmhuus Westervoort

woensdag 13 november 19:30 uur

Foto: Sacha Polak

WESTERVOORT - Woensdag 13 november is bij Filmhuus Westervoort in Huize Vredenburg het drama Dirty God te zien. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu, een gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

Jade woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. Na een wraakactie van haar ex wordt ze achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan. Actrice Vicky Knight heeft in 2003 ernstige brandwonden opgelopen in een pub en helpt sindsdien andere mensen met brandwonden. De film heeft drie Gouden Kalveren gewonnen voor de beste film, beste director (Sacha Polak) en beste muziek (Rutger Reinders).

Programma

Om 19.30 uur is een ieder welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Tickets kosten vijf euro per stuk en zijn te reserveren op www.filmhuuswestervoort.nl. Gereserveerde tickets liggen bij Huize Vredenburg klaar tussen 19.15 en 19.45 uur. Daarna komen reserveringen te vervallen.


deel deze activiteit